Monic Hendrickx reikt Gouden Kalf uit

Actrice Monic Hendrickx, regisseurs Martin Koolhoven en Ivo van Hove en acteur Pierre Bokma hebben de eer om volgende week de belangrijkste Gouden Kalveren uit te reiken. Ze mogen de winnaars in respectievelijk de categorieën Beste Film, Beste Regie, Beste Acteur en Beste Actrice bekendmaken. Dat meldt de VPRO.
Tubantia – Cultuur

Read More

Publiek valt flauw bij kannibalenfilm Raw

De Franse hororfilm Raw is zo gruwelijk dat tijdens een vertoning op het filmfestival in Toronto afgelopen dinsdag verschillende mensen flauwvielen. In de film is te zien hoe een vegetarisch tienermeisje ineens de smaak voor mensenvlees te pakken krijgt.
DG – Cultuur

Read More

Stel viert trouwfeest op Appelpop

Pim en Arlette Scholtus uit Tiel besloten hun trouwfeest op een wel erg bijzondere locatie te vieren: het festival Appelpop. Na het maanden geheim te hebben gehouden, kregen alle vrienden gisteren een berichtje op WhatsApp. ,,Vanavond feestje bij bar 1 van Appelpop!”
Tubantia – Cultuur

Read More

‘De tijd dat Lady Gaga verraste is voorbij’

Het eerste nieuwe poplied van Lady Gaga (30) in drie jaar tijd is weinig verrassend, soms best irritant en wordt vast geen nummer één-hit. Dat is het oordeel van Qmusic-dj Wim van Helden, die Gaga’s carrière al jaren volgt. ,,De tijd dat ze echt vernieuwend was lijkt voorbij.”
DG – Cultuur

Read More

Gouden Kalf voor Alex en Marc van Warmerdam

Alex van Warmerdam en Marc van Warmerdam worden door het bestuur van het Nederlands Film Festival (NFF) geëerd met het Gouden Kalf voor de Filmcultuur 2016. Met dit speciale Gouden Kalf lauwert het NFF personen of instanties die zich op bijzondere wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de Nederlandse filmcultuur.
Tubantia – Cultuur

Read More

Black Eyed Peas in opstand tegen geweld met remake hit

De Amerikaanse muziekgroep Black Eyed Peas heeft vandaag 13 jaar na dato een remake van hun hitsingle Where Is The Love uitgebracht. Door een golf van vuurwapengeweld in de VS en de aanslagen wereldwijd vindt de band het tijd voor een nieuwe versie.
Tubantia – Cultuur

Read More

Reünie van Aqua in de maak

De Deense popgroep Aqua gaat weer optreden. Dat meldt het Noorse radiostation P4. Aqua had aan het eind van de jaren negentig een wereldhit met Barbie Girl.
DG – Cultuur

Read More

Metallica kondigt na nieuw album ook nieuwe tour aan

Metallica gaat volgend jaar voor het eerst sinds 2009 op tournee. Dat liet de band aan het Amerikaanse muziektijdschrift Rolling Stone weten.
Tubantia – Cultuur

Read More

Opnamen Fifty Shades Darker bij Nice hervat

De opnamen van de film Fifty Shades Darker zijn hervat in de buurt van Nice. Hoofdrolspelers Jamie Dornan en Dakota Johnson werden door People gespot bij een kasteel in de buurt van de Franse stad waar donderdagavond een aanslag werd gepleegd.
Tubantia – Cultuur

Read More

Tarzan en Jane in origineelste liefdesscène van het jaar

Tarzan en Jane zijn terug, en hoe. In de meest originele liefdesscène van het jaar maakt het illustere duo kennis in The Legend of Tarzan.
DG – Cultuur

Read More